bloedbroeders

Welstaat – Kameroperahuis

Einde zomer 2018 is Jorien te zien in de voorstelling Welstaat.

In september tovert Kameroperahuis de bosrijke omgeving van Frederiksoord (Drenthe) twee weken lang om tot Welstaat. Met sprookjesachtig muziektheater wordt het 200-jarige bestaan van de Koloniën van Weldadigheid gevierd. Welstaat maakt daarnaast deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

lees meer

Bloedbroeders

Bloedbroeders is de nieuwe voorstelling van huisgezelschap Theater RAST, onder regie van Saban Ol. Het is een muzikale voorstelling over het universele verhaal van twee jongens die pogroms, geweld en oorlog overleven met hun vriendschap en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

lees meer
bloedbroeders

Brieven Uit De Oorlog – Studio de Bakkerij

In 2018 is Jorien te zien in de jeugdvoorstelling ‘Brieven uit de Oorlog’ van Studio de Bakkerij, Rotterdam.

In ‘Brieven uit de oorlog’ (regie: Maarten Bakker) maken we kennis met zes bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven. Daarin stellen zij vragen, geven adviezen en steunen elkaar. Vluchten of juist blijven? Haten of liefhebben? Schreeuwen of stil zijn?

Een voorstelling vol hoop, verlangen, angst en de vrijheid van de taal!

voorstelling brieven uit de oorlog

Over Jorien

Jorien Zeevaart is cum laude afgestudeerd aan de muziektheateracademie van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.

Haar werkzaamheden als zangeres en actrice zijn divers. Zo heeft zij gespeeld bij gezelschappen als Theater Rast, Kameroperahuis, ALBA en Bonheur Theaterbedrijf alsmede Joop van den Ende Theaterproducties en Musical van Vlaanderen. Als chansonnière behaalde zij de eerste prijs bij het Concours de la Chanson, Alliance Française in de Kleine Komedie te Amsterdam.

Jorien’s grote voorliefde voor jazzrepertoire komt tot uiting in samenwerkingen met The Koos Mark Big Band en een aantal jazzcombo’s.

In 2018 zal Jorien te zien zijn in de voorstellingen Brieven uit de Oorlog (Studio de Bakkerij), Welstaat (Kameroperahuis) en Bloedbroeders (Theater Rast). Daarnaast is ze werkzaam als stemactrice bij Wim Pel Productions en heeft zij een eigen zangstudio/lespraktijk in Amsterdam Zuid.

jorien zeevaart

BAKE THAT AWESOME PIE

Kameroperahuis

FRINGE FESTIVAL AMSTERDAM
6 t/m 9 september 2016

FRINGE festival (info)