St. Louis Blues – Orkest de Ereprijs/Stichting Touchstones

In september 2019 is Jorien te zien in St. Louis Blues, een moderne opera van Chiel Meijering & Paul Binnerts.
In 1939 ontvluchtten honderden Joden per boot Europa. In de opera St. Louis Blues door Stichting Touchstones en orkest de ereprijs zien we hoe hun vlucht naar vrijheid eindigde in een deceptie. Een indringend verhaal, dat 80 jaar na dato opeens weer pijnlijk actueel is.

Regie: Jeroen Kriek
Co-regie: Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt
Compositie: Chiel Meijering
Libretto: Paul Binnerts
Muziek: orkest de ereprijs o.l.v. Wim Boerman
Zangers: Jorien Zeevaart, Francisca Branco, Pim van Drunen, Luke Mitchell, Ginette Puylaert, Jan Kristof Schliep e.a.

Speeldata: 10 t/m 15 september 2019
Locatie: Musis Arnhem

Link: Website Ereprijs

bloedbroeders
bloedbroeders

Welstaat – Kameroperahuis

Einde zomer 2018 is Jorien te zien in de voorstelling Welstaat.

In september tovert Kameroperahuis de bosrijke omgeving van Frederiksoord (Drenthe) twee weken lang om tot Welstaat. Met sprookjesachtig muziektheater wordt het 200-jarige bestaan van de Koloniën van Weldadigheid gevierd. Welstaat maakt daarnaast deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

lees meer

Over Jorien

Jorien Zeevaart is cum laude afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Tijdens haar opleiding behaalde zij als chansonnière de eerste prijs bij het Concours de la Chanson, Alliance Française. Sindsdien zijn haar werkzaamheden als zangeres en actrice divers.
Zo heeft zij gespeeld bij gezelschappen als Theater RAST, Kameroperahuis, ALBA en Bonheur alsmede Joop van den Ende Theaterproducties en Musical van Vlaanderen.

Jorien’s grote voorliefde voor jazzrepertoire komt tot uiting in samenwerkingen met The Koos Mark Big Band en een aantal jazzcombo’s.
Daarnaast is ze werkzaam als stemactrice bij Wim Pel Productions en heeft zij een eigen zangstudio/lespraktijk in Amsterdam Zuid.

jorien zeevaart

BAKE THAT AWESOME PIE

Kameroperahuis

FRINGE FESTIVAL AMSTERDAM
6 t/m 9 september 2016

FRINGE festival (info)